Preloader image

Western riding

Wat is Western riding :

Western riding is een amerikaanse rijstijl van het paardrijden, daarbij wordt een westernzadel gebruikt en is er zo weinig mogelijk teugelcontact. De connectie tussen ruiter en paard is zeer belangrijk.


Voor wie :

Bij western club winnetou kan men terecht vanaf 4 jaar om het westernrijden onder de knie te krijgen. We heeft verschillende paarden en pony's ter beschikking, die met de beste zorgen omringd worden. U bent het uiteraard met ons eens dat een zesjarig kind niet op een paard thuishoort en een bange ruiter niet op een pittig paard. Onze lessen worden gegeven in onze buitenpiste van 45m op 45m. Dit is voor ons een bewuste keuze omdat dit voor meer eenheid met de natuur en omgeving zorgt. De lessen worden gegeven volgens het niveau en de interesses van de ruiter. Elke ruiter wordt als een individu gezien. We hechten veel belang aan de band tussen ruiter en paard, dit resulteert in een relaxe manier van rijden met leermogelijkheden.Al onze paarden en pony's hebben een eigen karakter en willetje maar voor elke ruiter vinden we zeker een gepast paard of pony in onze kudde.


Lessen :

  • PRIVÉ LESSEN

  • Deze gaan door van maandag tot zaterdag volgens de beschikbaarheid. (zie boeking)

  • GROEPSLESSEN

  • Onze groepslessen gaan elke zaterdagnamiddagen door of vanaf 2 ruiters op andere momenten (zie boekeing) Maximaal 6 ruiters toegelaten tijdens een groepsles. Er wordt niet achter elkaar gereden. Het rijden gaat niet enkel over op het paard zitten en rondjes rijden.


Prijzen :

  • PrivĂ©les : 25 euro* per uur

  • Groepsles -16 jaar : 17 euro* per uur

  • Groepsles +16 jaar : 18 euro* per uur


VOORWAARDEN : Een les moet 48 uur op voorhand geboekt worden via de site of facebookpagina. Enkel met bevestigingsmail van ons, is de les geboekt. Ruiters die niet in het bezit zijn van een 10-beurtenkaart dienen de lessen op voorhand te betalen, de factuur vind je terug in uw mailbox. Een half uur voor de les dient men aanwezig te zijn om te helpen met de verzorging van het paard of de pony. Vanaf de derde les vragen wij om eens verzekering aan te sluiten via de club. Bij ons is men verplicht om een ruiterhelm te dragen.

*inclusief 21% btw