AAT

Voor groot en klein, voor jong en oud dan ben je bij ons aan het juiste adres

Wat is AAT

AAT betekend Animal Assisted Therapie(Met andere woorden therapie met dieren, bij ons met paarden/pony's en shetlanders) Het is per definitie de assistentie van dieren (bij ons namelijk paarden, pony's en shetlanders) die zaken mogelijk maakt die wij als mens soms niet of pas na langere tijd kunnen teweegbrengen op psychisch of fysiek vlak. Onze dieren kunnen een hulp en een steun zijn aan de individuen (kind, volwassene al dan niet met een beperking) en hun omgeving, waar er ruimte is voor zichzelf en om zichzelf te zijn . Dit doen we door gebruik te maken van het paard en zijn omgeving.

Voor wie

kinderen/jongeren en volwassenen met een mentale/fysieke beperking (ASS/ADHD). 

Aanbod

Hippotherapie

Het verzorgen van het paard, door het paard te borstelen waardoor er contacten en vertrouwen kan opgebouwd worden met het paard. Zo kunnen grenzen verlegd worden en wordt er motoriek gestimuleerd.
Wat doen we : verzorgen en omgaan met onze dieren zoals : borstelen, water geven, hooi geven, een ontspannen ritje maken enz...

Rijtherpaie

Zitten op het paard : door het volgen van de natuurlijke bewegingen van het paard wordt de relaxatie van de spieren, de coordinatie en het evenwicht gestimuleerd. Ook hier worden grenzen verlegd en vertrouwen opgebouwd.
Wat houd dit in : Leren rijden op een aangepaste en leuke manier op eigen tempo

AAT-Coach

Pieters Shelly

0494/06 29 21

Prijzen

Hippotherapie : 8 euro per 30 minuten

Hippotherapie : 16 euro per uur

Rijtherapie : 12 euro per 30 minuten

Rijtherapie : 16 euro per uur